.
Valdemar Myhre er født i Svaneke i 1864. Udlært maler og overtog faderens malerforretning. Han åbnede i 1889 sit fotografiske atelier i Sander Dichsgade. Virkede derefter som Svanekes første fotograf til sin død i 1916.
Foruden den sædvanlige portrætfotografering interesserede Myhre sig levende for landskabsoptagelser, og her kom hans enestående motivsans ham til hjælp. Ligesom hans udprægede evnertil at komme i kontakt med gamle folk muliggjorde en samling genrebilleder af stor kulturhistorisk værdi.
Myhres landskabs- og genrebilleder blev først landskendt gennem en række forsidebilleder i ugebladet ”Familie Journalen”, og de skaffede ham medalje på en international udstilling i Brussel.
Til jubilæumsfesten i Svaneke i 1955 fremstillede Nationalmuseet en samling af Myhres fotos der viste, at de mere end 50 år gamle optagelserkunne tåleen betydelig forstørrelse uden at miste kvaliteten.
Valdemar Myhres kunstneriske evner viste sig ikke blot i fotograferingen, men også som kunstmaler og skuespiller gjorde han sig gældende, og han var den første, der læste op i bornholmsk mundart.

På billedet ses Valdemar Myhre og hustru Ada i haven i Sander Dichsgade.

Se evt. mere i bogen: Valdemar Myhre 1864-1916. redaktør Ann Vibeke Knudsen. Udgivet af Byforeningen Svanekes Venner. 2014, 344 sider. ISBN: 978-87-87042-33-8.

Hjemmesiden: www.myhresvaneke.dk er "kladden" til bogen.

. Color

Valdemar Myhre
fotos fra Arkivet

.

Valdemar Myhre
fotos fra Arkivet 2
Valdemar Myhre
fotos fra arkivet 3
Valdemar Myhre fotos
med personer
Fotografen Valdemar Myhre
Personer 2
Fotografen Valdemar Myhre
Personer 3
Fotografen Valdemar Myhre
Personer 4
Fotografen Valdemar Myhre
Stereoskopbilleder
Valdemar Myhre fotos
fra Aarsdale

Dette album er under opbygning

.

Valdemar Myhre fotos
fra Listed / Ypnasted

Dette album er under opbygning

.

Denne side er under opbygning med flere billeder og flere fotoalbum